KPMG koopt Amerikaanse edp- en Oracle-specialist Zanett

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Advies en accountancy-bureau KPMG neemt de Amerikaanse epd-leverancier en Oracle-dienstverlener Zanett over. Het adviesbureau lijft de partij in omdat steeds meer klanten in de zorgsector bezig zijn met de invoering van elektronische patiëntendossiers.

Advies en accountancy-bureau KPMG neemt de Amerikaanse epd-leverancier en Oracle-dienstverlener Zanett over. Het adviesbureau lijft de partij in omdat steeds meer klanten in de zorgsector bezig zijn met de invoering van elektronische patiëntendossiers (epd’s).

Volgens KPMG zijn de zorginstellingen op zoek naar een ict-partner die naast het invoeren van een epd ook onafhankelijk kan beoordelen of technische, zorginhoudelijke en financiële doelstellingen worden behaald.

“Zanett heeft voornamelijk in de VS een reputatie opgebouwd rond het succesvol invoeren van epd-systemen”, verduidelijkt partner Jan de Boer van de KPMG IT Advisory. “Wereldwijd neemt het gebruik van epd-systemen in snel tempo toe. En ook in de Benelux zijn zowat alle ziekenhuizen bezig met het selecteren, invoeren en doorontwikkelen van nieuwe generatie epd-systemen. De ervaring leert echter dat dit met wisselend succes gebeurt.”

Volgens De Boer kijken zorginstellingen steeds vaker verder dan alleen maar naar de technologie op zich en naar de leverancier verantwoordelijk voor de implementatie van het systeem.

“De gevolgen voor de hele organisatie, inclusief dienstverlening en lange termijn, worden tegenwoordig onder de loep genomen. Met de invoering van een epd is heel wat geld gemoeid, en de invloed op de organisatie kan groot zijn.”

Risico’s

De Boer verwacht dat KPMG zijn rol als ict-adviseur in de zorg fors kan uitbreiden dankzij de deal. “Heel wat zorginstellingen maken haast met de invoering en overstap naar een elektronisch patiënten dossier. Door fusies tussen en overnames van zorginstellingen, en de vaak verouderde ict-systemen, groeit de behoefte om versneld over te gaan op de invoering van nieuwe infrastructuur.”

Derde Oracle-overname

Met de overname van Zanett lijft KPMG voor de derde keer een dienstverlener van Oracle-oplossingen in. In maart 2013 werd leverancier van erp-oplossingen op basis van Oracle, The Hacket Group overgenomen.

In oktober 2011 lijfde het adviesbedrijf Optimim Solutions in. Dat levert oplossingen voor financiën en boekhouding , bi, hcm en supply chain management van Oracle.

I.s.m. Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content