KPN bevestigt interesse voor Base

© reuters

Bij KPN hebben zich meerdere partijen gemeld die belangstelling hebben voor de Belgische dochteronderneming voor mobiele telefonie Base. Dat heeft het Nederlandse telecomconcern donderdag bevestigd. Alle opties met betrekking tot Base worden onderzocht, aldus het bedrijf.

Op een mogelijke verkoop van Base wordt al enkele weken gespeculeerd. De zakenkrant L’Echo meldde donderdag dat KPN kan rekenen op belangstelling van in ieder geval Telenet en Nethys, de eigenaar van telecomprovider Voo. Die eerste werd vorige week al, in de vorm van moederbedrijf Liberty Global, gemeld als mogelijke koper samen met het Franse Altice.

Nieuw zijn de plannen alvast niet. Ook in 2012 snuffelde Telenet rond Base met verschillende geruchten over onderhandelingen. Maar uiteindelijk liet Telenet verstaan dat het geen overname zou doen.

Vandaag gebruikt Telenet net netwerk van Mobistar voor zijn mobiele diensten. Die deal loopt af in 2017. De overname van een mobiele operator zou een nieuwe deal overbodig maken. Analisten zeggen aan De Tijd dat de kans daarom groot is dat het overnamegerucht rond Base extra munitie is om een betere deal te sluiten met Mobistar. Een andere piste is dat Mobistar en Base samen zouden gaan, wat hen groter dan Proximus zou maken. (Belga/PVL)

Update 18 uur:

Nathys (Tecteo Group) ontkent in een persbericht dat het een overname van base overweegt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content