KPN brengt datacenters onder in nieuw bedrijf

Bij Ericsson wilde men een eind maken aan de grote hoeveelheid kabels tussen apparatuur... © Automatiseringgids

KPN gaat zes van zijn datacenters onderbrengen in een nieuwe onderneming met een eigen identiteit binnen het KPN-concern. Het nieuwe onderdeel gaat zich volledig richten op de markt voor zogeheten colocatie, meldde het telecombedrijf maandag.

Veel bedrijven maken tegenwoordig de overstap van een datacenter in eigen beheer naar een datacenter in beheer van een professionele dienstverlener, zoals KPN. Ook stappen bedrijven voor hun IT-diensten vaker over op clouddiensten, die in veel gevallen ook vanuit dit soort colocatie-datacenters geleverd worden.

KPN verwacht door de stap beter te kunnen inspelen op groeikansen op dit gebied. De nieuwe onderneming gaat zelfstandig opereren, met een eigen merk. De naam van het bedrijf wordt op een later moment bekendgemaakt.

Het gaat overigens om de datacenters in Aalsmeer, Almere, Eindhoven, Groningen, Oude Meer (Schiphol) en Rotterdam. Volgens KPN heeft de aankondiging geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Ook voor bestaande klanten verandert er niets. (ANP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content