KPN en Base doen bod op Win

Het Nederlandse KPN Mobile en zijn Belgische filiaal Base hebben samen een bod gedaan om Win over te nemen en het service-contract uit te voeren. Win (Wallonie-Internet) is een filiaal van Belgacom.

Het Nederlandse KPN Mobile en zijn Belgische filiaal Base hebben samen een bod gedaan om Win over te nemen en het service-contract uit te voeren. Win (Wallonie-Internet) is een filiaal van Belgacom.

KPN/BASE zeggen dat hun overnamebod een industrieel plan omvat, dat onder meer voorziet in het aanbieden van de nieuwste technologieën (IP convergentie). “Hiermee kan efficiënter gewerkt worden en kosten bespaard”, staat in het persbericht. KPN/BASE is ook nog op zoek naar een lokale partner om het serviceplan uit te voeren.

Marie-Dominique Simonet, Waals gewestminister van onderzoek en nieuwe technologie, reageerde alvast opgetogen op de interesse van KPN/BASE voor Win. “Ze vindt het interessant dat KPN/BASE zich engageert om het servicecontract te respecteren en niet enkel het bedrijf wil overnemen”, verklaarde haar woordvoerder. Het Waals gewest kan wel geen voorkeur uitspreken voor een kandidaat-overnemer. “Het is aan Belgacom om te beslissen welke biedingen het ons zal voorleggen”, aldus de woordvoerder. “De minister wacht met ongeduld”.

Het Win-filiaal werd in 1998 opgericht met als doel de digitale kloof in Wallonië te dichten en internetdiensten voor vijf marktsegmenten tot stand te brengen, onder meer kmo’s en overheidsdiensten. Belgacom won destijds de openbare aanbesteding van het Waals gewest. Er werken een 70-tal specialisten.

Maar eind vorig jaar ontstond een conflict tussen het gewest en het bedrijf, omdat dat zijn engagementen niet zou zijn nagekomen. Belgacom stelde daarop voor zich op korte termijn van Win te ontdoen en eventueel enkel een minderheidsbelang in het filiaal te houden.

Naast KPN/BASE doken er in het verleden nog andere namen op, zoals de NMBS, Tecteo of het Waalse trio van investeerders (Pierre Rion, Laurent Minguet en Eric Mestdagh).

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content