KPN looft Belgische regulator

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Lovende woorden voor de Belgische regulator: het moet wat wennen zijn voor het BIPT. “In het verleden heb ik hier vaak negatieve dingen gezegd, dit jaar ga ik iets goed zeggen over de Belgische regulator”, stak aftredend KPN-baas Ad Scheepbouwer al grappend van wal op de nieuwjaarsreceptie van KPN. “Het BIPT heeft een innovatieve aanpak gehanteerd en toont nu aan dat het kabelplatform dominant is in een deel van België. Deze aanpak verdient aandacht van de Europese Commissie”, vervolgde Scheepbouwer.

Lovende woorden voor de Belgische regulator: het moet wat wennen zijn voor het BIPT. “In het verleden heb ik hier vaak negatieve dingen gezegd, dit jaar ga ik iets goed zeggen over de Belgische regulator”, stak aftredend KPN-baas Ad Scheepbouwer al grappend van wal op de nieuwjaarsreceptie van KPN.

“Het BIPT heeft een innovatieve aanpak gehanteerd en toont nu aan dat het kabelplatform dominant is in een deel van België. Deze aanpak verdient aandacht van de Europese Commissie”, vervolgde Scheepbouwer. Over België zei de KPN-topman nog dat er momenteel “grote investeringen gedaan worden in data services.”

Scheepbouwers verwijzing naar de Europese Commissie was ongetwijfeld niet toevallig, want even later mocht Neelie Kroes ook een woordje richten tot de genodigden. In haar toespraak ging ze echter niet in op de discussie rond de regulering en openstelling van de kabel. Ze keek wel even terug op de carrière van Ad Scheepbouwer. Het was zij die hem in 1988 vroeg om het staatsbedrijf PTT Post te gaan leiden. Later dit jaar zal Scheepbouwer zoals bekend de KPN-fakkel overdragen aan Eelco Blok.

Eengemaakte telecommarkt

Verder had eurocommissaris Kroes het nog over de problematiek rond mobiele roamingtarieven. “We weten allemaal dat de roaming prijzen te hoog zijn. We moeten echt evolueren naar een eengemaakte Europese ‘single market’. Tegen 2015 mag er geen verschil meer zijn tussen de internationale en nationale mobiele tarieven”, klonk het in niet mis te verstane bewoordingen. “Het wordt inderdaad tijd voor een geloofwaardige oplossing rond roaming. Onze klanten willen het, en wij willen het. Roaming en de eigenlijke netwerkkosten hebben maar weinig met elkaar te zien”, besloot Scheepbouwer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content