KPN moet boete betalen van 8,5 miljoen euro

KPN moet van de rechter een boete betalen van 8,5 miljoen euro die het in 2010 kreeg van de Nederlandse toezichthouder Opta.

KPN moet van de rechter een boete betalen van 8,5 miljoen euro die het in 2010 kreeg van de Nederlandse toezichthouder Opta.


Begin 2010 kreeg KPN van Opta, de Nederlandse tegenhanger van onze BIPT, een boete van 10 miljoen euro omdat het in de jaren 2004-2006 illegale kortingen had gegeven aan zes grote zakelijke klanten. Het beroep dat KPN tegen deze boete inspande, is gisteren afgewezen door het Nederlandse College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).


KPN moet van de rechter de boete betalen, maar sleept wel een korting van om en nabij de 1,5 miljoen euro uit de brand. De beroepsrechtbank verlaagde de boete omdat sommige inbreuken herhalingen zijn van reeds beboete overtredingen. Die recidive hoeft van de rechter niet extra bestraft te worden. Vanwege zijn machtspositie staat KPN sinds december 2011 onder verscherpt toezicht van de Nederlandse toezichthouder.


In België is het belangrijkste merk van KPN de mobiele operator Base. Via Base is ook de mobiele operator Mobile Vikings een afnemer van KPN-diensten. In december raakte bekend dat Mobile Vikings voortaan ook actief is op de Nederlandse markt. Bij onze noorderburen zal Mobile Vikings, populair bij smartphonegebruikers, net zoals in België gebruikmaken van het netwerk van KPN.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content