KPN onderzoekt verkoop E-Plus

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

KPN onderzoekt of E-Plus verkocht kan worden om waarde te creëren voor de aandeelhouders.

KPN onderzoekt of het Duitse onderdeel E-Plus verkocht kan worden om meer waarde te creëren voor de aandeelhouders. Hiermee wil het Nederlandse telecombedrijf zijn aandeelhouders overtuigen om niet in te gaan op het bod van het Mexicaanse América Móvil op 27,7 procent van de aandelen. E-Plus is met 19,6 miljoen klanten de op twee na grootste telco in Duitsland, na T-Mobile (38,5 miljoen klanten) en Vodafone (36,2 miljoen).

KPN herhaalde vrijdag het bod van de Mexicanen van 8 euro per aandeel te laag te vinden. América Móvil heeft volgens KPN niet positief gereageerd op de voorstellen van KPN, en wil geen zogenoemde aandeelhoudersovereenkomst tekenen.

De onderliggende intenties van het bedrijf van miljardair Carlos Slim zouden volgens KPN onduidelijk zijn, al wordt er van uit gegaan dat Slim vaste voet aan de grond wil krijgen in Europa om de Spaande gigant Telefonica op het eigen continent te kunnen bestrijden. Telefonica staat erg sterk in Zuid-Amerika, tot groot ongenoegen van de rijkste man op aarde.

KPN kondigde eerder al een uitgebreid onderzoek aan naar de strategische mogelijkheden voor de Belgische dochter Base. Onderzoek dat nog steeds loopt, aldus KPN. Dit gezegd zijnde, lijkt het er meer en meer op dat Telenet zich voorbereidt op een overname.

Telenet

De Mechelse telecomgroep heeft alvast de zakenbanken Lazard en Goldman Sachs gemandateerd om haar te begeleiden in het eventuele proces om de KPN-dochter over te nemen.

Volgens het persagentschap Reuters praatte het telecombedrijf ook met enkele private-equityspelers over de mogelijkheid om een gezamenlijk bod uit te brengen op Base.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content