KPN rondt verkoop Getronics International af

KPN heeft de verkoop van Getronics International afgerond. Hiermee zijn de onderdelen in Europa en Azië overgemaakt aan de Duitse beursgenoteerde onderneming Aurelius. De activiteiten in Latijns-Amerika zijn nu in handen van investeringsmaatschappij OpenGate Capital. Ook na afronding van de verkoop maakt KPN geen financiële details bekend.

KPN heeft de verkoop van Getronics International afgerond. Hiermee zijn de onderdelen in Europa en Azië overgemaakt aan de Duitse beursgenoteerde onderneming Aurelius. De activiteiten in Latijns-Amerika zijn nu in handen van investeringsmaatschappij OpenGate Capital. Ook na afronding van de verkoop maakt KPN geen financiële details bekend. De Getronics-onderdelen in Europa en Azië realiseerden in 2011 een omzet van ongeveer 450 miljoen euro. Dit gebeurde met ongeveer 2900 fte’s. Na verkoop behoudt KPN een minderheidsbelang in Getronics Europa en APAC. Getronics LATAM realiseerde in 2011 een omzet van ongeveer 115 miljoen euro met ongeveer tweeduizend fte’s.

De verkoop van internationale onderdelen is een nieuwe strategie van KPN. Het telecombedrijf wil zijn wereldwijde werkplekdienstverlening voor internationale klanten uitvoeren met behulp van strategische partners. KPN Corporate Market (voorheen Getronics Nederland) blijft blijft onderdeel van de Getronics Workspace Alliance.

I.s.m. Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content