KPN start in juli met verkoopproces van Base

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

KPN heeft Base nu ook officieel in de etalage gezet.

Het Nederlandse telecomconcern KPN heeft zijn Belgische dochter Base nu ook officieel in de verkoop gezet. De opbrengst zal gebruikt worden om de financiële positie van KPN te verbeteren, zo maakte het bedrijf zelf bekend. De procedure wordt in juli opgestart.

Na geruchten in de markt over een mogelijke verkoop van KPN Group Belgium (Base), kondigde moederbedrijf KPN op 16 april een “strategische review” aan waarbij “alle opties bekeken gingen worden”. KPN laat nu in een persmededeling weten dat het klaar is met de review en dat de Raad van Bestuur nu beslist heeft om het verkoopsproces van Base in juli op te starten.

Met de opbrengsten wil KPN haar kredietprofiel en financiële flexibiliteit verbeteren en mede daardoor ook het ongevraagde bod van América Móvil af te houden. Eerder probeerde KPN om dezelfde reden ook al een koper of samenwerkingspartner te vinden voor zijn Duitse dochter E-Plus, zonder succes. De kans dat het Mexicaanse América Móvil van Carlos Slim erin slaagt het gewenste belang van 27,7 procent in KPN te verwerven, lijkt daarmee toegenomen.

Wat de verkoop van Base betreft, worden voornamelijk Telenet en Voo genoemd als mogelijke overnemers. Zo zou de Mechelse telecomgroep Telenet alvast zakenbanken Lazard en Goldman Sachs gemandateerd hebben, om haar te begeleiden in het proces om KPN-dochter Base over te nemen. Persagentschap Reuters citeerde vorige maand nog bronnen die Telenet linkten aan private equitybedrijven als Blackstone, Cinven, Providence, Bain en KKR. De bronnen van Reuters situeren zich met name in dat private equitywereldje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content