KPN voert gesprekken met América Móvil over overnamebod

Het bestuur van KPN voert “constructieve gesprekken” met América Móvil over diens voorgenomen bod op het bedrijf.

Het bestuur van KPN voert “constructieve gesprekken” met América Móvil over diens voorgenomen bod op het bedrijf.

De gesprekken gaan over financiële en niet-financiële zaken waaronder de prijs en de voorwaarden. De uitkomst van de gesprekken is niet duidelijk, verduidelijkt het Nederlandse telecombedrijf donderdag.

“Wij zijn bezig met een zorgvuldig proces met betrekking tot het voorgenomen bod. De belangen van onze aandeelhouders, medewerkers, klanten en andere belanghebbenden worden in dit proces zorgvuldig bekeken en afgewogen op financiële en niet-financiële zaken, waaronder het belang van de vitale rol van KPN in de Nederlandse maatschappij”, benadrukken topman Eelco Blok en voorzitter Jos Streppel.

De twee zeggen begrip te hebben voor de vele vragen die er zijn over het plan van América Móvil. Ze benadrukken echter veel waarde te hechten aan de vertrouwelijkheid van de gesprekken. KPN belooft zijn aandeelhouders en andere stakeholders op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen indien daartoe aanleiding is.

Het miljardenbod van het Mexicaanse América Móvil verhit de gemoederen in Nederland. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) uitte afgelopen weekeinde kritiek op KPN omdat een reactie van het telecombedrijf op het bod uitbleef.

De beleggersvereniging drong onder meer aan op een standpunt over de biedprijs van 2,40 euro per aandeel en over het verloop van de gesprekken met América Móvil. De VEB wil ook weten wat KPN vindt van de tussenkomst van de Stichting KPN, die eind augustus een beschermingswal opwierp en het bod als “vijandig” bestempelde.

Afgelopen maandag maakte KPN bekend dat financieel directeur Eric Hageman met onmiddellijk ingang opstapt om persoonlijke redenen. Het bedrijf benadrukte dat het vertrek van Hageman niets te maken heeft met de huidige ontwikkelingen rond KPN. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content