Krimpend HPE blijft grootste serververkoper in EMEA

. © Hewlett Packard Enterprise

HPE blijft de grootste verkoper van servers in Europa, Midden-Oosten en Afrika. Al is het de enige speler in de top vijf die krimpt terwijl de totale markt groeit met drie procen

In het tweede kwartaal van dit jaar is de omzet uit serververkoop in EMEA met 3,0 procent gestegen naar 3,2 miljard dollar op jaarbasis, zelfs met 5,9 procent als we in euro rekenen. Dat zegt marktanalist IDC.

In absolute aantallen gaat het om een stijging van 1,2 procent op jaarbasis, naar 538.000 servers.

.
.© .

De markt wordt geleid door HPE (32,1%) gevolgd door Dell EMC (18.7%) en ODM Direct (12,6%). Lenovo en Cisco vervolledigen de top vijf. IDC merkt op dat HPE een goed tweede kwartaal had, maar dat niet kan tonen door tegenvallende resultaten in de overige drie kwartalen waardoor het 2,5 procent marktaandeel verliest. De grote groeier is ODM Direct dat met 74 procent groeit. in West-Europa haalt het bedrijf zelfs een marktaandeel van 15,2 procent.

Wat opvalt is dat de totale omzet van de servervendors buiten de top 5 stevig krimpt. Die is vandaag nog goed voor 23,3 procent waar dit een jaar geleden nog 24,8 procent bedroeg. Een daling van 18 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content