Kringwinkel Hageland opent eerste webwinkel

© .

Kringwinkel Hageland, met fysieke winkels in Tienen, Diest en Aarschot, opent als eerste van de 129 kringwinkels in Vlaanderen de onlinewinkel ‘kringshop.be’. De provincie Vlaams-Brabant subsidieert het proefproject. Als het succesvol blijkt, wordt het uitgebreid naar de andere kringwinkels.

Momenteel zijn via kringshop.be al meer dan 1.000 unieke producten te koop. Om praktische redenen wordt gestart met kleine spullen zoals boeken, textiel, huisraad, kleine elektrische toestellen en speelgoed die niet in de fysieke winkels te vinden zijn. Vanaf het najaar wordt het aanbod uitgebreid naar grote stukken en witgoed en zullen alle producten tegelijk via de beide verkoopskanalen beschikbaar zijn. Elke bestelling wordt binnen de drie dagen afgewerkt. Vanaf een aankoop van 25 euro is de levering in heel België gratis.

Sinds enkele jaren bieden een aantal kringwinkels via uwkringding.be reeds speciale of waardevolle goederen aan die in de gewone winkels niet altijd een koper vinden. Die worden online per opbod verkocht. Kringshop.be is een echte online kringwinkel. Zoals in de rest van de kleinhandel is de combinatie van fysieke winkels en online verkoop volgens Paul Stessens, directeur van Kringwinkel Hageland, “het model van de toekomst”.

In 2014 verwerkten de 129 kringwinkels meer dan 55 miljoen tweedehandsspullen, 3 procent meer dan het jaar voordien. Iets meer dan de helft werd opnieuw verkocht. Het totale hergebruik steeg met 2,6 procent waarmee Vlaanderen tot de Europese top behoort. De kringwinkels realiseerden in 2014 66.000 ton CO2-besparing wat overeenkomt met een gemiddelde auto die 15.000 keer rond de aarde rijdt. In de winkels worden bovendien meer dan 5.000 mensen tewerkgesteld die weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content