Kris Gantois, oprichter Ascure, overleden

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Kris Gantois, de oprichter van het Gentse securitybedrijf Ascure is overleden. Hij was amper 46.

Kris Gantois, de oprichter van het Gentse securitybedrijf Ascure is overleden. Hij was amper 46.

Kris Gantois studeerde aan het Sint-Amandscollege, informatica aan het Vrij Technisch Hoger Onderwijs in Kortrijk en tevens aan de Vlerick Management School. In 1991 ging hij aan de slag bij CompuVision als systeemingenieur dat hij na vier jaar ruilde voor Axxent Information Services.

In de zomer van 2000 richtte Kris Gantois samen met Pascal De Bruycker en Patrick Reyniers zijn eigen bedrijf op, Ascure gespecialiseerd in security oplossingen. Dat omvat naast risicobeheerdiensten, governance en compliance adviezen, business continuïteit en crisismanagement. Hij werd ook gelauweerd door het Koning Boudewijn Stichting Fonds voor Jonge ondernemers.

In de zomer van 2011 werd Ascure volledig overgenomen door PwC en geïntegreerd in de afdeling technology Consulting. Kris Gantois werd binnen het mondiale netwerk van PwC verantwoordelijk voor Microsoft Security en Industrial Security.

Kris Gantois was reeds een tijdje ziek, maar volgens een collega kwam het overlijden toch onverwacht omdat hij vorige week nog aan het werk was. Hij werd amper 46 jaar.

De redactie van Data News wenst familie en vrienden alle warmte en medeleven toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content