Kroes niet onder indruk van uitspraken Vodafone-ceo

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vittorio Colao, ceo van Vodafone, heeft op het Mobile World Congress opgeroepen tot een bevriezing van regulering in de telecomindustrie. Eurocommissaris Neelie Kroes is alvast niet onder de indruk. Vittorio Colao deed zijn uitspraken tijdens een keynote op het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens Colao heeft de industrie in de eerste plaats nood aan meer spectrum en zal dat automatisch resulteren in betere kwaliteit én lagere prijzen voor consumenten. Colao kreeg even later ook bijval van AT&T-topman Ralph de la Vega.

Vittorio Colao, ceo van Vodafone, heeft op het Mobile World Congress opgeroepen tot een bevriezing van regulering in de telecomindustrie. Eurocommissaris Neelie Kroes is alvast niet onder de indruk.

Vittorio Colao deed zijn uitspraken tijdens een keynote op het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens Colao heeft de industrie in de eerste plaats nood aan meer spectrum en zal dat automatisch resulteren in betere kwaliteit én lagere prijzen voor consumenten. Colao kreeg even later ook bijval van AT&T-topman Ralph de la Vega.

Colao trok flink van leer tegen verregaande regulering. “Europese regulatoren moeten stoppen met het terugschroeven van mobiele terminatietarieven en roamingprijzen. Ze moeten ophouden met vreemde veilingen te organiseren die alleen maar bedoeld zijn om meer munt uit bestaande operatoren te slaan”, noteerde een journalist van The Guardian. “Dit is geen oproep tot een ‘moratorium’ voor concurrentie, maar wel eentje tot het bevriezen van regulering. De Europese mobiele industrie groeit immers niet meer”, besloot de ceo.

Eurocommissaries Neelie Kroes heeft ondertussen al gereageerd en is duidelijk niet onder de indruk. “I call your bluff, and indeed do not respond well to threats. I take the side of the Vodafone customer”, twitterde ze. Kroes voegt er nog aan toe dat ze wel extra spectrum aan de mobiele sector wil toekennen, maar dat concurrentie in roamingtarieven belangrijk blijft voor haar. “Als consumenten hun angst verliezen om smartphones en tablets te gebruiken wanneer ze doorheen Europa reizen, dan doen operatoren daar ook hun voordeel mee”, aldus nog Kroes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content