KU Leuven sluit deals rond digitale leermiddelen voor studenten met functiebeperking

De KU Leuven heeft overeenkomsten gesloten met de uitgeverijen Acco en Universitaire Pers over het aanbieden van digitale leermiddelen voor studenten met een functiebeperking.

De KU Leuven heeft overeenkomsten gesloten met de uitgeverijen Acco en Universitaire Pers over het aanbieden van digitale leermiddelen voor studenten met een functiebeperking.

Initiatiefnemer Cel Studeren met een Functiebeperking van Studentenvoorzieningen KU Leuven wil daarmee de participatie van deze studenten aan het hoger onderwijs stimuleren. Het aantal studenten met functiebeperking is de laatste jaren sterk gestegen.

De betrokken studenten zullen na het doorlopen van een erkennings- en registratieprocedure toegang krijgen tot een beveiligde community in Toledo, het digitaal leerplatform van de KU Leuven. De digitale leermiddelen worden na aanvraag toegevoegd aan die community en per studierichting geordend zodat de student het gevraagde digitaal cursusmateriaal daar kan downloaden en gebruiken. De student ondertekent ook een overeenkomst voor het gebruik van de digitale bestanden.

Het digitaal aanleveren van cursussen is voor de betrokken studenten heel belangrijk omdat het bijkomende kosten vermijdt bij omzetting naar braille en gebruik van compenserende software. Het is een noodzakelijke voorwaarde voor een doeltreffende inzet van compenserende ict-hulpmiddelen. Dat laatste bleek onder meer tijdens een onderzoek aan de KU Leuven naar de inzet van compenserende software voor studenten met dyslexie. De uitgeverijen van hun kant krijgen garanties dat de digitale leermiddelen enkel ter beschikking worden gesteld aan studenten met een functiebeperking.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content