Kunnen software en services BlackBerry redden?

Blackberry Priv © .

BlackBerry heeft in het afgelopen kwartaal zijn verlies andermaal fors zien oplopen. De smartphonemaker behaalde ook minder omzet. Enig lichtpunt: software.

Het verlies bij BlackBerry blijft verder oplopen, onder meer door tegenvallende verkopen van zijn eerste toestel met het besturingssysteem Android. Het topmodel van het bedrijf, de Priv, heeft extra beveiliging ingebouwd en heeft een uitschuifbaar toetsenbord, wat uniek is voor een Androidtelefoon. Maar dat blijken onvoldoende argumenten om van het product een verkoopsucces te maken.

De verkoop valt tegen, volgens topman John Chen omdat het toestel te duur was ten opzichte van de concurrentie. Er wordt gewerkt aan twee nieuwe Androidtelefoons, waarvan eentje lager geprijsd zal zijn.

Het Canadese bedrijf, dat ooit toonaangevend was met zijn mobieltjes met volledig toetsenbord, verdient wel steeds meer met softwarelicenties. De opbrengsten uit software en diensten zijn ten opzichte van een jaar eerder bijna verdubbeld.

De omzet van het bedrijf kromp in de drie maanden tot 31 mei naar 400 miljoen dollar, tegenover 658 miljoen dollar een jaar eerder. Het verlies kwam uit op 670 miljoen dollar, onder meer door een afschrijving van een half miljard. # [ANP/KVdS]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content