Kwart van Belgen vult belastingaangifte 2008 elektronisch in

Meer dan 1 op 4 belastingaangiftes zal dit jaar elektronisch ingediend zijn.

Meer dan 1 op 4 belastingaangiftes zal dit jaar elektronisch ingediend zijn.

Dat zegt minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne. Op 31 oktober loopt de periode af waarbinnen professionelen zoals boekhouders, accountants en fiscalisten de belastingaangiftes voor hun klanten kunnen indienen. Ook zij gebruiken vaak Tax-on-Web. Met de deadline in zicht staat de teller op 1,542 miljoen elektronische aangiftes tegenover 1,304 miljoen vorig jaar.

Volgens Van Quickenborne blijkt intussen uit een enquête van de Dienst voor Administratieve Vereenvoudiging (DAV) dat de gebruikers tevreden zijn over Tax-on-Web. Zo stelt ruim 95 procent van de bevraagden dat zij volgend jaar opnieuw Tax-on-Web zullen gebruiken.

Bovendien blijkt uit de enquête dat het invullen van een elektronische aangifte maar half zo lang duurt (45 minuten) als het invullen van een papieren belastingaangifte (83 tot 110 minuten).

“Dankzij de invoering en het gebruik van Tax-on-Web is er nu al een administratieve lastendaling gerealiseerd van 57 miljoen euro. Als iedereen gebruik zou maken van Tax-on-Web kan dit oplopen tot bijna 150 miljoen euro”, aldus Van Quickenborne.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content