Kwart Vlaamse burgemeesters heeft Twitteraccount

© Reuters

79 van de 310 Vlaamse burgemeesters, ofwel een kwart, heeft een Twitteraccount, blijkt uit een onderzoek van overheidsdatabank Pinakes.

79 van de 310 Vlaamse burgemeesters, ofwel een kwart, heeft een Twitteraccount, blijkt uit een onderzoek van overheidsdatabank Pinakes. 65 Vlaamse burgervaders verstuurden het voorbije half jaar minstens één tweet, wat Pinakes doet besluiten dat een vijfde van de Vlaamse burgemeesters actief twittert.

In Wallonië zijn er 58 twitterende burgemeesters op een totaal van 267. Een vijfde van de burgemeesters beschikt er dus over een Twitteraccount. 40 Waalse burgervaders verstuurden minstens één tweet in het voorbije halfjaar, een kleine 15 procent van de Waalse burgemeesters twittert dus actief.

In Brussel telde Pinakes 9 twitterende burgemeesters op een totaal van 20. Dit betekent dat 45 procent van de burgemeesters over een Twitteraccount beschikt. Allen hebben het voorbije halfjaar minstens één tweet verstuurd.

De totaalcijfers voor België: 146 Twitteraccounts op een totaal van 597 Belgische burgemeesters, waarvan 114 actief twittert. Dat komt neer op een kleine 20 procent actief twitterende burgemeesters.

Elio Di Rupo is de populairste Titelvoerend burgemeester van Bergen Elio Di Rupo was de eerste om Twitter te omarmen: de premier maakte zijn account @eliodirupo aan op 16 april 2007. Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, toonde zich ook een early adopter: hij was in december 2008 de eerste Vlaamse burgemeester met een Twitteraccount. Benoît Cerexhe was de eerste Brusselse burgemeester die zich op het sociale netwerk begaf, in februari 2009.

Elio Di Rupo is ook in termen van populariteit koploper: maar liefst 99.706 gebruikers volgen zijn doen en laten. Vincent Van Quickenborne komt op de tweede plaats met 59.472 volgers, Alexander De Croo sluit de top 3 af met 42.311 volgers. (Belga/MI)

Partner Content