Kyocera maakt nu ook smartphones voor Europese markt

Kyocera Torque © .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Kyocera associeer je net als ons ongetwijfeld eerder met document solutions als met smartphones, maar toch: het Japanse bedrijf brengt nu ook een eerste smartphone in Europa uit.

‘Ook’ schrijven we, want Kyocera brengt al een hele tijd ‘rugged’ smartphones uit in de Verenigde Staten. Met de op het Mobile World Congress voorgestelde Torque (KC-S701) waagt Kyocera zich nu op de Europese markt. Het gaat om ‘rugged’ 4G-smartphone die gecertificeerd is met 11 categoriën uit de United States Military Standard. Anders gezegd: deze smartphone kan heus wel tegen een stootje, zoals op de stand in Barcelona vlot gedemonstreerd wordt. De smartphones vliegen letterlijk in het rond en overleven vlot een val op de beursvloer.

De Torque is niet alleen bestand tegen een val, maar kan ook tegen stof, hoge vochtigheid, water – ja, ook zout water. Het touchscreen laat zich ook nat bedienen en er is ook speciale aandacht voor goeie verstaanbaarheid van gesprekken in rumoerige omgevingen: denk dan aan pakweg bouwwerven, fabrieksomgevingen of treinstations. De fabrikant mikt immers niet uitsluitend op consumenten maar wil via partners het product ook aan bedrijven slijten die stevige smartphones nodig hebben. Aan consumentenkant ziet Kyocera dan weer eerder doelgroepen die veel sporten of die gewoonweg geen fragiele smartphone willen.

De eerste landen waar Kyocera ergens in de lente de smartphone uitbrengt zijn Duitsland en Frankrijk. Mogelijk komt het toestel na de lancering in deze landen ook naar ons land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content