Laad je elektronica op met een slokje wijn

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Intel toont aan hoe je met een slokje wijn elektronische apparatuur van stroom kan voorzien. Of hoe je met minimale energie maximale prestaties kunt verkrijgen.

Intel heeft op zijn jaarlijks Intel Developer Forum (IDF) een ‘wijnbatterij’ voorgesteld. Die maakt het mogelijk om middels een slokje wijn een elektronisch toestel van stroom kunt voorzien.
Via twee elektrodes wist Intel met de chemische energie van een glas wijn een processor en een versnellingsmeter aan te sturen, om vervolgens een bloempje op een scherm te laten verschijnen.

Deze wijnbatterij is uiteraard vooral symbolisch. Intel wil ermee aantonen dat je minimale energie – in dit geval de chemische energie van wijn, maar het kan even goed gaan om het licht in een kamer of de warmte van de huid – kunt omzetten in maximale prestaties. Eerder is het al mogelijk gebleken om aardappelen en citroenen te gebruiken als stroombronnen.

Intel stelde recentelijk ook de Quark-processors voor. Dit zijn chips die vijf keer zo klein zijn dan zijn Atom-processors, en die ook een tiende minder stroom verbruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content