“Laat leerlingen zelf regels voor gsm’s op school opstellen”

De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) roept scholieren deze week op om de gsm-regels in hun school onder de loep te nemen.

Tijdens de Week van de gsm op school die nu loopt tot 26 april, onderzoeken scholieren of de gsm-regels op school meegaan met de tijd. Dat meldt de Vlaamse Scholierenkoepel in een persbericht.

Als spreekbuis van de scholieren krijgt de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) regelmatig vragen over de regels rond het gsm-beleid op school, zo klinkt het. “Op veel scholen mogen gsm’s niet gebruikt worden tijdens de speeltijd, of wordt de gsm voor lange tijd afgepakt als leerlingen betrapt worden tijdens het sms’en. Maar gsm’s maken nu eenmaal deel uit van ons leven, sommige schoolreglementen zijn daar totaal niet op afgestemd”, zegt VSK-voorzitter Lyle Muns.

Leerlingenraad

De scholierenkoepel roept daarom alle schoolgangers op om zelf eens kritisch te kijken naar de gsm-regels in het schoolreglement. “Als die goed zijn, des te beter. Kan er iets beter, zet het dan zelf op de agenda. De leerlingenraad op school kan daar bijvoorbeeld zeker bij helpen”, aldus Muns. De scholierenkoepel heeft een stappenplan opgesteld dat leerlingenraden op weg helpt om de gsm-regels in hun school op de agenda te zetten.

Week van de gsm

Dat net deze week uitgeroepen werd tot Week van de gsm op school is niet toevallig. “In mei worden in de scholen meestal de eindversies van het schoolreglement goedgekeurd. Als er nu niets aan verandert, blijven de bestaande gsm-regels ook nog volgend schooljaar ongewijzigd”, zegt Muns. (Belga/MI)

Partner Content