“Laatste aandeelhouders Groupon haken af”

De beursgang van aanbiedingensite Grouponlijkt steeds meer op een definitief fiasco uit te lopen.

De beursgang van aanbiedingensite Grouponlijkt steeds meer op een definitief fiasco uit te lopen. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal is inmiddels ook een deel van de aandeelhouders van het eerste uur afgehaakt. Anderen staan op het punt zich uit het aandeel terug te trekken.

Zeker vier investeerders die al voor de beursgang van Groupon in november aandelen van het bedrijf in handen hadden, zijn inmiddels vertrokken, aldus de krant. Sinds november verloor Groupon meer dan driekwart van zijn waarde op de beurs.

Het lot van Groupon biedt een weinig aantrekkelijk perspectief voor die andere internetonderneming, Facebook, dat in mei met veel ophef een beursgang maakte. Facebook heeft inmiddels ook bijna de helft van zijn oorspronkelijke waarde verloren. Het aandeel werd voor de beursgang op 38 dollar geprijsd. Ook de beursgang van online spelletjesproducent Zynga, afgelopen december, lijkt een flop te worden. Het aandeel daalde 70 procent in waarde.

De koersdalingen roepen bij sommige analisten herinneringen aan de internetzeepbel van het begin van dit millennium op. Maar ondanks de problemen van Facebook, Groupon en Zynga is technologiebeurs Nasdaq dit jaar met 18 procent gestegen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content