Laatste rondje in Bangalore

It’ers in Bangalore trekken aan de alarmbel: 23u30 is er namelijk het officiële sluitingsuur voor de horeca.

It’ers in Bangalore trekken aan de alarmbel: 23u30 is er namelijk het officiële sluitingsuur voor de horeca.

Een pintje na het harde werk? Dat moet zeker kunnen – ook in Bangalore; de Indische thuisbasis van honderden call centers en outsourcingsbedrijven. Heel wat van die bedrijven werken de klok rond, waardoor werknemers logischerwijs ook de klok rond stoppen met werken.

Maar wie er ‘een late shift’ voor zijn rekening moet nemen, kan het wel vergeten om na het werk nog even langs een café te passeren. Het officiële sluitingsuur is er door de politie vastgelegd op 23u30 – kwestie van de criminaliteitcijfers in bedwang te houden. En de regel blijkt ook erg stipt toegepast te worden. Op Silicon.com getuigt een 27-jarige netwerkingenieur van Nokia-Siemens bijvoorbeeld dat om 23 uur de lichten van zijn favoriete café’s uitgaan, de muziek stopgezet wordt, en dat iedereen nog net de tijd krijgt om zijn glas leeg te drinken vooraleer een half uurtje later de deuren onherroepelijk dicht gaan.

Live optredens in café’s zijn er voortaan verboden, net als dansen. Wie het toch waagt om even met zijn voetjes mee te shaken op de maat van de muziek, riskeert dat de buitenwipper van dienst hem of haar vriendelijk maar kordaat komt verzoeken “om het toch maar kalm aan te doen en zich wat te beheersen.”

Maar zo mogelijk nog erger voor een stad vol buitenlandse ’20-somethings’, is dat ook restaurants onder de regel vallen. Een it’er die bijvoorbeeld om 1 uur ’s nachts gedaan heeft met werken – en dat is in Bangalore zeker niet abnormaal – zal zijn eigen potje moeten koken. De een zijn dood, de ander bakt zijn eigen brood?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content