Lacie begraaft cloudopslagdienst Wuala

. © IDG

De Zwitserse opslagdienst Wuala, in 2009 nog overgenomen door Lacie, stopt er mee. Gebruikers moeten hun data in de komende maanden veilig stellen.

Wie een account heeft bij Wuala kan vanaf 30 september niet langer bestanden uploaden. Op 15 november gaat de stekker er helemaal uit en wordt alle online data verwijderd. Wie nog meer dan 10 euro of dollar krediet heeft bij de opslagdienst krijgt dat geld terug.

Wuala werd in 2009 als startup overgenomen door de franse opslagspecialist Lacie, waarbij gebuikers vooral enthousiast waren over de mogelijkheden tussen een aanbieder van fysieke harde schijven en een cloudopslagdienst.

Maar enkele jaren later stopt Lacie, zonder expliciete reden, de activiteiten rond de startup. Wie een account heeft bij het bedrijf stelt daarom best voor half november al zijn online data veilig. Wuala heeft voor de afsluiting wel een kortingsdealdeal met Tresorit, een gelijkaardige opslagdienst met end-to-end encryptie, waar klanten naartoe kunnen. Die laatste heeft op zijn beurt ook een wizzard opgezet om data vlot van de ene naar de andere account te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content