Laco koopt Inter Access Belgium

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Belgische Laco heeft het Belgische filiaal van het Nederlandse …

Het Belgische Laco heeft het Belgische filiaal van het Nederlandse it-dienstenbedrijf Inter Access overgenomen.

Laco, uit Diegem, is al sinds 1986 een gevestigde waarde op de Belgische markt als integrator voor business intelligenceprojecten en applicatieontwikkeling. Het bedrijf telt referenties als P&V Verzekeringen en MSC Home Terminal. “Vooral op het eerste domein, BI, staan we erg sterk, terwijl we op vlak van applicatieontwikkeling wel een boost konden gebruiken”, vertelt Edwin Van Waes (ex-Nortel, -Cognos en -IBM), die het bedrijf sinds medio 2010 leidt. “Bij Inter Access België is dat net andersom, wat ons heel complementair maakt. Na analyse van ons beider klantenbestand merkten we bovendien dat er niet of nauwelijks overlap was. Daarenboven is Inter Acces gevestigd in Antwerpen, waar klanten vaak ook graag met een Antwerpse leverancier werken. Inter Access is daar goed gekend, wat dus toch een markt opent voor ons.” Belangrijke klantenreferenties van Inter Access zijn onder meer Petronas, Sodexo en de Karel De Grote Hogeschool.

Ook de 22 consultants van Inter Access waren een belangrijk argument in de overname. “Er zit heel veel talent bij Inter Access en dat is echt van groot belang geweest”, legt Van Waes uit. “Bovendien had het bedrijf met Steve Lannoye een sterke leider aan boord. Wij hebben hem dan ook onmiddellijk in het managementteam van Laco opgenomen als verantwoordelijke voor business development en voor de ‘fabriek’ voor softwareontwikkeling die Inter Access had.”

Een derde goede reden om Inter Access te kopen was het partnership dat het bedrijf heeft met Oracle. “Zo voegen we een nieuwe belangrijke partner toe, naast onder meer IBM, SAS en Microsoft. Ik kom zelf van de leverancierskant, dus ik weet wat het belang is van een goed partnership. Wij zullen dus voor elk van die spelers een vooraanstaande partner proberen te zijn.”

In 2011 was Laco goed voor een omzet van zo’n 15 miljoen euro, een groei van 15 procent tegenover 2010. “Met de overname van Inter Access kunnen we dit jaar voor 20 procent, uiteraard winstgevende, groei gaan.” Het doel is volgens Van Waes om verder te gaan op dat groeipad, voornamelijk organisch wel. “Nieuwe overnames liggen nu niet in ons vizier, maar als er iets interessants ons pad kruist, zullen we niet twijfelen.”

Voor het Nederlandse Inter Access, een groep met een kleine 700 werknemers, betekent de overname dat het bedrijf zich terugplooit op de thuismarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content