Laden we onze telefoon binnenkort in twintig seconden op?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Een 18-jarige studente uit Californië heeft een klein superbatterijtje bedacht dat het mogelijk moet maken om je telefoon in twintig tot dertig seconden op te laden. Ze won er een internationale prijs mee en wekte de interesse van Google op.

De Amerikaanse studente Eesha Khare (18) heeft een apparaatje van een centimeter lang en een millimeter dik gemaakt, dat als substituut voor een telefoonbatterij kan dienen. Het dingetje maakt het mogelijk om veel energie op een klein oppervlak op te wekken, zodat je je gsm in twintig à dertig seconden kunt opladen.

Deze ‘superbatterij’ kan 10.000 keer herladen worden (een gewone batterij maar duizend keer), en op termijn kan het apparaatje volgens Khare ook auto-accu’s gaan vervangen.

Google heeft al interesse geuit voor de superbatterij, en de studente rijfde ook een internationale wetenschapsprijs ter waarde van 50.000 dollar binnen voor haar uitvinding. Dat prijzengeld gaat ze naar eigen zeggen gebruiken om te gaan studeren aan de gerenommeerde Harvard University.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content