Lagere omzet en mogelijke verkoop bij Barco

In de eerste helft van dit jaar haalt Barco minder omzet en minder orders. Tegelijk bekijkt het de mogelijkheden voor de verkoop van zijn afdeling Defense & Aerospace.

In de eerste helft van dit jaar haalt Barco minder omzet en minder orders. Tegelijk bekijkt het de mogelijkheden voor de verkoop van zijn afdeling Defense & Aerospace.

Het gaat om voorlopige resultaten waarin de beeldspecialist waarschuwt dat het de afgelopen zes maanden 512 miljoen euro aan orders en 500 miljoen euro aan omzet haalde. Dat is respectievelijk 8 procent en 17 procent onder de resultaten van vorig jaar.

De EBITDA van het bedrijf ligt in de eerste helft op 55 miljoen euro (11 procent van de omzet). Het bedrijf wijst hiervoor naar de ongunstige wisselkoersen die de winst beperken. De omzet- en orderdaling komt er vooral door slechte resultaten in de afdelingen Industrial & Government en de LiveDots Venture. Maar het bedrijf zegt dat het de uitgaven in deze segmenten zal beperken en probeert de verkoop weer aan te zwengelen.

Voor de tweede jaarhelft verwacht het Kortrijkse bedrijf wel betere cijfers. Zo wijst het op een orderboek van 480 miljoen euro, 9 procent hoger op jaarbasis. Al stevent het bedrijf wel af op iets minder inkomsten en EBITDA-bijdragen voor het volledige jaar 2014 ten opzichte van vorig jaar.

Verkoopkans

Bij de bekendmaking van de voorlopige resultaten zegt het bedrijf dat het benaderd is geweest door een aantal bedrijven die interesse tonen in de afdeling Defense & Aerospace, evenals bepaalde Venture activiteiten.

Of die afdelingen effectief worden verkocht wil Barco nog niet zeggen. Het bekijkt de voorstellen en zegt voor eind augustus een beslissing hierover nemen.

Barco telt zo’n 4.000 werknemers en wordt geleid door Eric Van Zele. Vorig jaar nog werd hij door Data News bekroond als ICT Personality of the Year. In maart nam het bedrijf nog het Canadese X20 Media over voor 14 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content