Lanceert Amazon een 3D-smartphone?

© BGR

E-commerce-reus Amazon kondigt op 18 juni iets speciaals aan. Naar verluidt gaat het om de eerste smartphone van het bedrijf. Die zou een 3D-scherm hebben.

De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft woensdag via de microblogsite Twitter een uitnodiging verstuurd voor de lancering van een nieuw product op 18 juni. Volgens gespecialiseerde websites zal Amazon dan zijn eerste smartphone aan de wereld voorstellen.

“Sluit je aan bij Amazon-oprichter Jeff Bezos voor ons lanceringsevenement”, zo staat in de tweet. Er is een foto bijgevoegd waarop de hoek te zien is van een zwart apparaatje met daarop het logo van het bedrijf.

De gespecialiseerde pers voorspelt al maanden dat Amazon met een eigen smartphone zal komen. Er wordt ook gespeculeerd over een scherm dat 3D-beelden kan weergeven, zonder dat daar een speciale bril voor nodig is. Drie jaar lanceerde LG al een 3D-smartphone, de Optimus 3D.

Amazon betrad eerder al met succes de markt van e-readers en

tabletcomputers met de Kindle en de Kindle Fire. Een Amazon-smartphone zou de concurrentie met Apple en Google moeten aanzwengelen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content