Lanceert Apple op 9 september twee iPhones en een smartwatch?

. © Reuters

Volgens technologiesite Re/code stelt Apple op 9 september een eerste ‘wearable’ voor, vermoedelijk de langverwachte iWatch. Dat gadget zou samen met twee nieuwe, grotere iPhones gelanceerd worden.

John Paczkowski van de technologiewebsite Re/code beweert dat Apple op 9 september een eerste ‘wearable’, een draagbaar elektronisch accessoire, zal presenteren.

Het draagbare apparaat wordt, zo vermoedt Paczkowski, compatibel met Apple’s HealthKit- en HomeKit-software voor iOS 8, waarmee gebruikers respectievelijk data over hun gezondheid kunnen bijhouden en huishoudelijke apparatuur kunnen bedienen via de iPhone.

Details over welk soort apparaat het wordt, geeft Paczkowski niet, maar het lijdt weinig twijfel dat hij doelt op de iWatch, Apple’s slim polshorloge.

Twee nieuwe, grotere iPhones

Het gadget verschijnt volgens Re/code samen met twee nieuwe versies van de iPhone 6, die groter zouden worden dan de huidige iPhones.

Klinkt allemaal aannemelijk, maar neem het met een korreltje zout: Apple heeft immers niet gereageerd op de geruchten, noch heeft het bedrijf al officiële uitnodigingen uitgestuurd voor een productevent op 9 september.

Concurrentie

Wall Street – en de Apple-minnende consument – wacht met veel ongeduld op een nieuw, revolutionair product van Apple, zoals de iPhone dat was in 2007 en de iPad in 2010.

Feit is dat Apple gebukt gaat onder steeds meer concurrentie op de markt van de mobiele apparaten. In het tweede kwartaal verloor de tech-gigant uit Cupertino opnieuw marktaandeel. De iPhone vertegenwoordigt momenteel nog 11,9 procent van de verkochte smartphones, en de iPad 26,9 procent van de tablets, aldus marktonderzoeker IDC.

Samsung, de voornaamste belager van Apple, heeft respectievelijk 25,2 procent en 17,2 procent van de smartphone- en tabletmarkt in handen. Maar er gaat ook steeds meer concurrentiële kracht uit van Chinese fabrikanten als Huawei. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content