Landbouwkrediet gaat voor Bull storage en servers

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Bankverzekeraar Landbouwkrediet heeft voor zijn opslag- en serversystemen voor Bull gekozen.

Bankverzekeraar Landbouwkrediet heeft voor zijn opslag- en serversystemen voor Bull gekozen.

Het nieuwe contract kadert in de overname van Centea door Landbouwkrediet. Centea moest overstappen van de KBC-systemen naar het ict-platform van Landbouwkrediet, zoals we eerder in Data News schreven. Doorgaans breidt Landbouwkrediet zijn serverpark om de vier à vijf jaar structureel uit om aan de normale groei te kunnen beantwoorden. “Maar na studie bleek dat de overname van Centea een verdrievoudiging van de transacties zou betekenen, terwijl de beschikbare rekenkracht slechts zou verdubbelen en het it-personeel slechts met de helft zou toenemen”, legt Yves Danneels, CIO bij Landbouwkrediet, uit in een persmededeling. “We dienden dus binnen een zo kort mogelijk te houden timeframe een serverinfrastructuur op te zetten die een snellere reactietijd en een veel hogere verwerkingscapaciteit zou opleveren. Een uitdaging van formaat.”

Bull levert daarvoor 4 Escala M7-700 servers. Die vervangen de bestaande Bull Escala PL1660R-L servers die gebaseerd zijn op Power6-technologie. “Elk van die nieuwe servers beantwoordt de nood aan performantie, beschikbaarheid, efficiëntie en virtualisatie”, klinkt het.

Intussen vernieuwde Landbouwkrediet zijn contracten voor zijn VMAX opslagplatform van leverancier EMC. Landbouwkrediet opteerde er voor om de maintenance consultancy en alles wat daarbij hoort ook toe te vertrouwen aan Bull. De reactiviteit en de flexibiliteit van Bull waren, naast de evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding, volgens Landbouwkrediet bepalende factoren om met het Franse IT-bedrijf in zee te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content