Langetermijncontracten houden Zetes stabiel

Zetes zet stabiele halfjaarresultaten neer. Er is een lichte omzetdaling maar langetermijncontracten maken veel goed.

Zetes zet stabiele halfjaarresultaten neer. Er is een lichte omzetdaling maar langetermijncontracten maken veel goed.

Die omzet daalt met 0,2% naar 103.013.000 euro, maar Zetes verwijst voor een deel naar het economisch klimaat. De Ebitda ligt op 5,5 miljoen euro, een stijging van 3,1 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar. Al is dat na aftrek van 1,6 miljoen euro corporate kosten.

Bij Goods ID daalde de omzet met één procent naar 81,8 miljoen euro. Hier verwijst Zetes naar de stap naar zijn nieuw businessmodel dat wordt toegepast in een moelijke omgeving. Zetes wil deze afdeling van een generalist in automatisch identificatie omvormen naar een specialist met zes punten voor identificatie en mobility.

De divisie People ID zag zijn omzet stijgen met 3,1 procent naar 21,2 miljoen euro. Hier is bijna tachtig procent afkomstig van langetermijncontracten en verwijst de groep naar de build and operate-contracten en zijn project ter voorbereiding van de verkiezingen in Togo. Ook het aantal afgeleverde nieuwe rijbewijzen, een miljoenencontract dat Zetes eind 2012 binnenhaalde, zit in stijgende lijn.

Recent maakte het bedrijf nog bekend dat het ook het elektronisch Belgisch paspoort mag maken gedurende vijf jaar. Hier gaat het om een vijfjarencontract ter waarde van 33 miljoen euro (exclusief btw), voor 50% in samenwerking met Gemalto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content