Laptops niet langer toegestaan na de middag in Gentse koffiebar

© Facebookpagina Panorama
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Gentse koffiebar Panorama is sinds een maand een ‘laptopvrije zone’ na 13u.

Panorama, een koffiezaak in Gent die anderhalf jaar geleden opgestart werd door Chris Deconinck en Agnieszka Karczmarek, dult het niet langer dat klanten er urenlang met hun laptop zitten te werken, handig gebruik makend van gratis verwarming en internet, meerdere stoelen inpalmend met hun laptoptassen, maar slechts weinig consumerend.

‘Onze zaak is niet zo groot, er kan ongeveer 30 man in’, vertelt Deconinck in De Morgen. ‘Als een aantal daarvan heel erg lang blijft zitten en nauwelijks iets drinkt, dan voelen wij dat aan onze omzet. De zaak zat vol, maar ik had geen werk.’

In De Standaard zegt Deconinck dat voorbijgangers Panorama zelfs zagen als een tijdelijk kantoor, niet als een koffiebar.

Vandaar dus het laptopverbod na 13u, naar het voorbeeld van enkele buitenlandse, voornamelijk Amerikaanse zaken. ‘Eigenlijk had ik de laptop liever de hele dag verboden, maar we hadden schrik om klanten te verliezen. Nu mag het ’s ochtends wel nog’, zegt Deconinck in De Morgen.

Volgens Chris Deconinck kan de meerderheid van de klanten zich wel vinden in het verbod, en zit het slechts een enkeling dwars. ‘De meeste klanten respecteren de regel, en wij merken het aan de omzet’, klinkt het nog in De Morgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content