Larry Ellison zet stap opzij bij Oracle

© Reuters

De topman van Oracle zet na 37 jaar een stap opzij. Larry Ellison geeft de fakkel door aan twee mensen. Zelf blijft hij wel een topfunctie behouden.

Ellison wordt opgevolgd door Mark Hurd en Safra Catz, Zo worden de Co-presidents binnenkort Co-ceo’s. Hurd zal zich focussen op sales, service en business units. Catz’ prioriteiten liggen bij manufacturing, legal en finance.

“Safra en Mark zullen voortaan rapporteren aan de raad van bestuur in plaats van aan mij,” zegt Ellison. “Alle andere rapporteringen blijven onveranderd. We hebben met drie de afgelopen jaren goed samengewerkt en we zijn van plan om dat in de nabije toekomst nog steeds te doen. Dit managementsteam samenhouden is altijd een topprioriteit geweest.”

Maar de flamboyante topman die het bedrijf van bij de oprichting in 1977 leidde verdwijnt niet. Zelf wordt hij CTO en voorzitter van het softwarebedrijf. Die laatste functie neemt hij over van Jeff Henley.

Ellison richtte Oracle op in 1977 onder de naam Software Development Laboratories. Dat veranderde later naar Relational Software en later naar Oracle, naar de gelijknamige database van het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content