Leidde liefdesaffaire tot vertrek Google-topman?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Topman Hugo Barra verlaat Google voor het Chinese Xiamo. Mogelijk werd zijn vertrek bepaald door een affaire tussen zijn voormalige geliefde en een andere Google-topman, Sergey Brin.

Hugo Barra, VP van het Android Product Management, verlaat Google voor Xiamo, een Chinese elektronicafabrikant die in eigen land een soort Apple-status geniet.

Het nieuws rond het vertrek van Barra krijgt een wrang nasmaakje omdat ongeveer tegelijkertijd bekend raakte dat Sergey Brin, een andere topman bij Google, gaat scheiden van zijn vrouw Anne Wojcicki wegens een affaire die hij er op na houdt met … de ex van Hugo Barra.

Een intern conflict of een toevallige samenloop van omstandigheden? Barra ontkent alvast met klem dat de affaire iets te maken heeft met zijn .

Hugo Barra was een belangrijk gezicht van Google. Hij beklom vaak het podium tijdens ontwikkelaarsconferenties, en stelde onlangs nog de Nexus 7 voor. Sergey Brin – overigens de op 20 na rijkste mens ter wereld – is ook een drijvende kracht binnen Google, en meer bepaald binnen het Google X-lab waar onder meer de Google-bril, de zelfrijdende auto’s en de internetballonnen bedacht werden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content