Lenovo en NEC willen pc-reus creëren

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Met als doel een grote, concurrentiële pc-speler te creëren, zouden het Chinese Lenovo en het Japanse NEC in concrete gesprekken zijn om samen te werken. Het zou gaan om een joint venture of een overname, aldus diverse mediaberichten. Zo zou Lenovo volgens Japanse kranten een meerderheidsbelang nemen in de pc-afdeling van NEC (NEC Personal Products). Beide bedrijven zouden zo de ontwikkeling van de producten, de productie en de aankoop van componenten samen leggen, waardoor ze gezamenlijk kosten kunnen besparen. Bovendien kunnen ze samen hun pc’s aan een veel grote publiek kunnen verkopen.

Met als doel een grote, concurrentiële pc-speler te creëren, zouden het Chinese Lenovo en het Japanse NEC in concrete gesprekken zijn om samen te werken. Het zou gaan om een joint venture of een overname, aldus diverse mediaberichten.

Zo zou Lenovo volgens Japanse kranten een meerderheidsbelang nemen in de pc-afdeling van NEC (NEC Personal Products). Beide bedrijven zouden zo de ontwikkeling van de producten, de productie en de aankoop van componenten samen leggen, waardoor ze gezamenlijk kosten kunnen besparen. Bovendien kunnen ze samen hun pc’s aan een veel grote publiek kunnen verkopen.

NEC is de grootste pc-verkoper op de Japanse markt, met een lokaal aandeel van 18 procent. Op de wereldwijde pc-markt staat het bedrijf op de twaalfde plaats. Lenovo heeft ongeveer 27 procent van de Chinese thuismarkt in handen en ongeveer 10 procent van de wereldwijde pc-markt en zo’n 34 miljoen verkochte pc’s in 2010. Het is zo de vierde grootste pc-verkoper ter wereld en veruit de snelste groeier in pc-land.

Door de samenwerking met NEC zou Lenovo rechtstreeks de HP’s, Acers en Dells van deze wereld willen aanvallen. In de Taiwanese pers hebben pc-concurrenten Acer en Asus al bezorgd gereageerd over deze mogelijke zet van Lenovo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content