Lenovo opent eerste Europese fabriek in Hongarije

De nieuwe Lenovo-fabriek in het Hongaarse Ullo. © Lenovo

Computerfabrikant Lenovo heeft de deuren geopend van zijn eerste eigen productiefaciliteit in Europa. De fabriek is gevestigd in Ullo, Hongarije, en richt zich voornamelijk op de bouw van serverinfrastructuur, opslagsystemen en high-end pc-workstations voor klanten in de regio’s Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De investering vertegenwoordigt volgens Lenovo ‘een aanzienlijk economisch potentieel voor zowel de particuliere als de overheidssector in Hongarije met een verhoogde productiecapaciteit, meer mogelijkheden voor samenwerking met lokale leveranciers en voor het creëren van nieuwe banen’.

‘Ideale locatie’

De vestiging start met ruim duizend voltijdse werknemers in diverse technische, management- en operationele functies, en dat aantal zal volgens Lenovo blijven stijgen naarmate de faciliteit zijn volledige capaciteit bereikt.

‘Een sterke infrastructuur, geschoolde arbeidskrachten en de ligging in het centrum van Europa, maakten Hongarije de ideale locatie voor onze eerste eigen Europese productiefaciliteit’, klinkt het bij Lenovo. Een deel van de investering wordt ondersteund met stimuleringsmaatregelen van de lokale overheid via het Hongaarse Bureau voor Investeringsbevordering (HIPA).

In samenwerking met Dutch IT-channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content