Lenovo: ‘overname BlackBerry is een optie’

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Lenovo Group is geïnteresseerd om handsetfabrikant RIM (BlackBerry) over te nemen om zich te versterken in het mobiele segment.

De Lenovo Group – na verschillende overnames ondertussen de wereldwijde nummer twee in pc’s – is geïnteresseerd om handsetfabrikant RIM (BlackBerry) over te nemen. Via die overname zou Lenovo zich ook op de markt van ‘mobiele devices’ kunnen positioneren.

Bloomberg noteerde de uitspraken in een interview op het World Economic Forum in Davos (Zwitserland). “We bekijken alle mogelijkheden, dus RIM en verschillende anderen”, zei Wong Wai Ming, de chief financial officer van Lenovo. “We zullen niet aarzelen als een goede opportuniteit zich aandient die in het belang is van Lenovo en de aandeelhouders”, voegde hij er nog aan toe. Nog volgens de man heeft de pc-bouwer een team dat werkt rond mogelijke overnames. Er zouden ook al gesprekken met RIM en bankiers geweest zijn rond de mogelijkheden tot samenwerking of strategische allianties. Op de vraag of er een concreet bod op RIM in de maak is, wou Wong niet antwoorden.

Bovendien rijst ook de vraag of een overname van het Canadese RIM door het Chinese Lenovo wel goedgekeurd zal worden door de autoriteiten. Een debat over security en gevoelige data zal dan allicht aan de orde zijn.

RIM-directeur Thorsten Heins verklaarde pas nog in het Duitse dagblad Die Welt dat de fabrikant overweegt om op te houden met het maken van BlackBerry-toestellen, en de BlackBerry-software onder licentie aan te bieden aan andere producenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content