‘Lenovo wil HTC overnemen’

De grootste computerbouwer ter wereld heeft volgens een Chinese nieuwssite interesse om smartphonemaker HTC over te nemen.

De grootste computerbouwer ter wereld heeft volgens een Chinese nieuwssite interesse om smartphonemaker HTC over te nemen.

De site AppleDaily heeft weet van gesprekken tussen beide bedrijven die al sinds augustus lopen. Al zou een eventuele overname ten vroegste voor volgend jaar zijn. Lenovo heeft een eigen smartphonelijn, maar zou die aanzienlijk kunnen stimuleren met HTC. Zeker nu het bedrijf plannen heeft om onder meer in Europa telefoons te verkopen.

Ook HTC kan baat hebben bij zo’n overname. Het Taiwanese bedrijf heeft bij zijn laatste kwartaalresultaten verlies opgetekend en kampt al een tijdje met een dalende omzet. Het bedrijf zet volop in op Android en in mindere mate op Windows Phone. Maar moet op de markt van Androidtoestellen in termen van verkoopcijfers de duimen leggen voor Samsung.

Afgelopen zomer beweerde een tech-analiste nog dat HTC zichzelf te koop had gezet. Al werd dat officiëel ontkend door HTC.

Kort samengevat kan Lenovo de aanwezigheid en ervaring van HTC in de smartphonewereld gebruiken, terwijl HTC meer financiële zekerheid krijgt als het in handen komt van een gigant als Lenovo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content