Leuvense Layerwise overgenomen door pionier 3DSystems

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Het Leuvense Layerwise, gespecialiseerd in metaal-3D printing werd overgenomen door pionier 3DSystems.

In de wereld van ‘additive manufacturing’ heeft Layerwise, een spin-off van de KU Leuven, met behulp van zijn eigen op metaalpoeder gesteunde ‘selective laser melting’-technologie (SLM) een stevige positie uitgebouwd rond producten voor de medische wereld, evenals voor de aerospace/maritieme en precisie-mechanica markten. Naast snelle productietijden, biedt Layerwise producten aan die equivalent zijn aan klassiek geproduceerde onderdelen, met voordelen inzake gewichtsvermindering, maatwerk en dies meer. Vorig jaar produceerde Layerwise onder meer ’s werelds eerste patiënt-specifieke onderkaak met lasertechnologie.

3D printing pionier

Layerwise wordt overgenomen door 3DSystems, een pioner op het gebied van ‘additive manufacturing/3D printing’, met onder meer de uitvinder van het oorspronkelijke 3D stereolitografie proces (3D productie in plastic) – Chuck Hull in 1984. Later pionierde het bedrijf tevens het ‘selective laser sintering’ productieproces. Het bedrijf biedt volledige ‘design-to-manufacturing’-oplossingen aan, inclusief printers, productiemateriaal en product-ontwikkelingstools en -diensten aan. Het gamma productiemateriaal omvat zowel plastics, als metalen, keramische en eetbare materialen.

De details van de overeenkomst werden niet bekend gemaakt. Layerwise zal wel verder blijven werken onder de huidige leiding van mede-oprichters Jonas Van Vaerenbergh en Peter Mercelis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content