Leuvense schepencollege werkt met iPad

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het voltallige Leuvense schepencollege vergadert voortaan niet meer met papier, maar met een iPad. De stad onderzoekt ook of de gemeenteraadsleden met een iPad kunnen uitgerust worden. Sinds begin februari werken de 8 schepenen in Leuven met een iPad. Ook burgemeester Tobback – die niet bepaald als een gadgetfreak te boek staat – heeft sinds begin dit jaar een tablet van Apple. De informaticadienst HeLics kocht de iPads bij een lokale Apple-verdeler aan. Naast het schepencollege hebben ook enkele directieleden en ondersteunende diensten van de stad een iPad ontvangen. De schepenen gebruiken hun iPad hoofdzakelijk om hun agenda te beheren en om de verslagen van het schepencollege te raadplegen.

Het voltallige Leuvense schepencollege vergadert voortaan niet meer met papier, maar met een iPad. De stad onderzoekt ook of de gemeenteraadsleden met een iPad kunnen uitgerust worden.

Sinds begin februari werken de 8 schepenen in Leuven met een iPad. Ook burgemeester Tobback – die niet bepaald als een gadgetfreak te boek staat – heeft sinds begin dit jaar een tablet van Apple. De informaticadienst HeLics kocht de iPads bij een lokale Apple-verdeler aan. Naast het schepencollege hebben ook enkele directieleden en ondersteunende diensten van de stad een iPad ontvangen.

De schepenen gebruiken hun iPad hoofdzakelijk om hun agenda te beheren en om de verslagen van het schepencollege te raadplegen. “Vroeger werden die naar een drukkerij gebracht. We spreken toch al gauw over 300 bladzijden per schepen per vergadering”, weet Sven Kluppels van HeLics. Nu wordt alles ingescand, in pdf-formaat omgezet en gepubliceerd op het Sharepoint-intranet van de stad.

Ocr-herkenning zorgt ervoor dat de documenten doorzoekbaar zijn op trefwoorden. Vanuit het intranet kunnen de verslagen vervolgens naar de iPad gebracht worden. Momenteel wordt geëvalueerd of ook voor de gemeenteraadsleden in een soortgelijke iPad-oplossing geïnvesteerd wordt. “Je spreekt dan wel meteen over 60 à 70 toestellen, en dus hebben we professionele managementsoftware nodig voor het beheer daarvan”, zegt Kluppels. “Dat is voorlopig nog een nadeel aan de iPad: voor het beheer hang je vast aan de iTunes-software wat lang niet ideaal is”, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content