Levert Google uw volgende klusjesman of poetshulp?

. © iStock
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Google boort alweer een nieuwe markt aan: die van de schoonmaakdiensten. De zoekgigant neemt het technische team achter de start-up Homejoy over die gebruikers in contact bracht met professionele poetshulpen.

Een twintigtal werknemers zijn het die Google overneemt van Homejoy. Homejoy is een start-up waarlangs iedereen een schoonmaakhulp kan zoeken en inzetten. Of beter, dat kon tot voor kort: want de start-up besloot pas zelf om eind deze maand de deuren te sluiten na conflicten en rechtszaken over het al dan niet beschouwen van de poetshulpen als volwaardige werknemers van het bedrijf.

Google neemt enkel het technische team over dat verantwoordelijk was voor het platform. Het platform zelf wordt stopgezet, maar Google zal de technologie allicht koppelen aan de eigen, bestaande zoekplatformen. Iets wat Google in het verleden ook al deed na overnames van onder meer reisinformatiediensten. Bronnen van Re/code denken te weten dat Google zinnens is om de technologie breder in te zetten dan alleen maar voor poetshulpen maar ook voor klusjesmannen, loodgieters en verfbedrijven.

Officiële commentaar van Google en Homejoy is er verder niet, maar allicht wordt de technologie binnenkort ingezet om de zoekmachine te verbeteren. Wie via Google een loodgieter of poetshulp zoekt, zou dan in de bovenste zoekresultaten meteen kunnen doorklikken om via Google de diensten te boeken zonder langs een externe site te passeren.

Homejoy was actief in verschillende Amerikaanse steden – vorige maand werden nog Phoenix en Las Vegas toegevoegd – maar ook op het Europese vasteland. Onder meer in Parijs, Londen, Berlijn en München kon je beroep doen op de Homejoy-diensten. De grootste concurrenten van Homejoy zijn Handy en Thumbtack, maar ook Amazon vist in deze ‘home services’ vijver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content