LG pompt miljarden in nieuwe OLED-fabriek

© LG OLED
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Net nu duidelijk wordt dat Apple OLED-technologie wil gaan gebruiken voor zijn toekomstige iPhones, kondigt de Zuid-Koreaanse elektronicagigant LG aan dat hij ruim 8 miljard euro investeert in een nieuwe OLED-fabriek.

Sinds eerder op de week duidelijk werd dat Apple straks OLED-schermtechnologie wil gaan gebruiken in nieuwe iPhones, is het aandeel van Japanse LCD-fabrikanten zoals Sharp en Japan Display (die LCD-schermen leveren aan Apple), flink in elkaar gestuikt.

Geen beter moment dus voor LG om aan te kondigen dat het fors gaat investeren in een nieuwe OLED-fabriek. Het gaat om een werkplaats waar schermen zouden worden gebouwd voor verschillende soorten toestellen: televisies, smartphones, tablets, smartwatches, de hele reutemeteut.

De nieuwe generatie OLED-schermen van LG zou bovendien energiezuiniger zijn, en helderder van kleur, dan de huidige variant. Het bedrijf houdt ruim 8 miljard dollar klaar voor de investering, en wil de nieuwe fabriek in 2018 in gebruik nemen.

Apple Watch

Ook concurrent Samsung wil trouwens extra inzetten op OLED. De grote concurrent van LG levert intussen al OLED-schermen voor de Apple Watch, maar zou intussen ook al flink onderhandelen met het Amerikaanse technologiebedrijf om ook OLED-schermen te kunnen leveren voor toekomstige iPhones.

Het bedrijf van wijlen Steve Jobs zou vanaf 2018 willen overschakelen op OLED-technologie voor zijn telefoons, zo melden Japanse bronnen dicht bij het dossier. En allicht zal het die schermen willen afnemen van LG of van Samsung, of wie weet van allebei.

In elk geval zijn beide Koreaanse bedrijven de voornaamste OLED-producenten in de wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content