LG-vertegenwoordiger beschadigt Samsung-toestellen in Berlijn

© Belga

Een vertegenwoordiger van het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf LG heeft in een winkelcentrum in het Duitse Berlijn toestellen van het rivaliserende merk Samsung beschadigd. De man werd ondervraagd door de politie.

Op camerabeelden was te zien hoe de man vier wasmachines van Samsung beschadigde in het gekende Europa-Center winkelcentrum in Berlijn. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap.

Volgens LG gaat het echter niet om een vandalenstreek maar was de man de wasmachines enkel grondig aan het bestuderen. “Maar omdat de deuren van de toestellen los hingen, beschuldigde de winkelbedienden hem van vandalisme”, aldus een verantwoordelijke van LG Electronics. “Het is iets dat zo vaak gebeurt in de marge van elektronicashows.”

De Duitse politie sloot de zaak nadat de man akkoord ging om de beschadigde producten te kopen.

Het incident gebeurde aan de vooravond van de IFA 2014, ’s werelds grootste beurs voor elektronica en huishoudtoestellen, waar beide Zuid-Koreaanse bedrijven op aanwezig zijn en waar ze allebei hun nieuwste smartwatches en tablets zullen voorstellen.

Volgens Samsung vernielden vertegenwoordigers van LG nog producten van Samsung in een andere winkel in Berlijn, iets wat ze nog aan het onderzoeken zijn, zo meldt Yonhap nog. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content