‘Liberty Global en Altice azen op Base’

© Belga

Zowel de Amerikaanse mediamagnaat John Malone (Liberty Global) als zijn Franse evenknie Patrick Drahi (Altice) hebben wel oren naar een overname van de Belgische KPN-dochter Base. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag, op basis van goed ingelichte bronnen.

Vertegenwoordigers van Liberty Global -moederbedrijf van Telenet- en Altice voeren los van elkaar op onregelmatige basis gesprekken met de bank JP Morgan, die namens KPN het mandaat heeft om hierover te praten.

Officieel staat Base niet te koop. KPN zette de Belgische dochter al eens eerder in de etalage, maar de biedingen gingen toen niet door wegens te laag. Ook toen werd Telenet genoemd als mogelijke overnemer. Maar uiteindelijk gaf het de voorkeur aan een nieuwe samenwerking met Mobistar, wiens mobiel netwerk het gebruikt als full Mvno.

Een eigen mobiel netwerk zou alvast een logische zet zijn voor Telenet. Zo loopt het contract met Mobistar nog tot 2017, waarna het kan kiezen: de overeenkomst verlengen, de overeenkomst bij een ander netwerk afsluiten of een eigen netwerk kopen. Zelf zendmasten plaatsen heeft Telenet altijd uitgesloten. (Belga/PVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content