Liberty Global neemt belang in Nederlandse kabelaar Ziggo

© .

(ANP/BELGA) = Het Amerikaanse kabelbedrijf Liberty Global heeft een belang van 12,5 procent genomen in de Nederlandse branchegenoot Ziggo. Liberty Global is de hoofdaandeelhouder van Telenet.

Liberty Gobal kocht voor in totaal 632,5 miljoen euro 25,3 miljoen aandelen van Ziggo die het overnam van de Britse bank Barclays, zo meldde het bedrijf donderdag.

De prijs per aandeel bedroeg 25 euro. Het bedrijf ziet de aankoop van het minderheidsbelang naar eigen zeggen als een “aantrekkelijke kans voor een strategische investering” in de Nederlandse markt, waar het bedrijf al goed is vertegenwoordigd met UPC. Investeerders Cinven en Warburg Pincus deden vorige week een gezamenlijk belang van 20 procent in Ziggo van de hand. Een groot deel van deze aandelen kwam terecht bij Barclays, de begeleider van het verkoopproces. De aandelen werden op dat moment voor 25,05 euro per stuk in de markt gezet.

In ons land flopte recentelijk een poging van het Amerikaanse bedrijf van John Malone om Telenet volledig in handen te krijgen. Liberty Global kon het belang enkel met 8 procent uitbreiden tot zo’n 58 procent.

Al zorgde dat proces wel voor een breuk tussen Telenet-ceo Duco Sickinghe en Liberty Global waardoor de man opstapte. Volgend jaar mag Liberty Global overigens een nieuwe poging wagen om Telenet in handen te krijgen. Het bedrijf is eveneens het moederbedrijf van het Nederlandse UPC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content