“Liever internetbanking bij kleine banken”

Zeven op tien Belgen hebben ooit al gebruik gemaakt van internetbankieren.

Zeven op tien Belgen hebben ooit al gebruik gemaakt van internetbankieren.

Dat blijkt uit een enquête van consumentenorganisatie Test-Aankoop, afgenomen bij meer dan 2.600 Belgen. “Meer dan vier miljoen Belgen doen aan internetbankieren en dat doen ze liever bij de (relatief) kleine banken dan bij de grote gevestigde waarden.”

Volgens Test-Aankoop werden de beste tevredenheidscijfers genoteerd bij kleine banken die exclusief online werken zoals BinckBank, Keytrade en Rabobank. Citibank is de slechtste leerling van de klas.

Vooral de vrijheid om zelf te kiezen wanneer de courante verrichtingen worden gedaan, weet mensen te overtuigen (63 procent van de ondervraagden). De avond is het populairste moment voor pc-banking.

Bijna één Belg op twee gaat nog slechts enkele keren per jaar langs in het bankkantoor. Drie op de tien gebruikt het internetbankieren niet uit wantrouwen tegenover de technologie, of omwille van de voorkeur voor persoonlijk contact in het kantoor. Twee op de drie bankiert wekelijks online, bijna 10 procent zelfs dagelijks.

Daarnaast noteert Test-Aankoop dat in 2010 er slechts één melding van fraude omtrent internetbankieren binnenliep bij de CBFA, de Commissie voor het Bank, Financie- en Assurantiewezen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content