Life Sciences bijt spits af onder Googles Alphabet-paraplu

Google Alphabet © Reuters

Googles recent opgerichte houdstermaatschappij Alphabet heeft een nieuwe dochteronderneming die alle activiteiten van het bedrijf op het gebied van gezondheid bundelt.

Life Sciences is een nieuwe onderneming die aan de Alphabet-familie wordt toegevoegd, beschrijft Google-oprichter Sergey Brin in een blog op Google+. Google creëerde deze nieuwe bedrijfsstructuur om de risico’s verbonden aan het onderzoeken van nieuwe markten organisatorisch los te koppelen. Alles wat met zoekmachineactiviteiten te maken heeft is ondergebracht bij Google, dat een van de bedrijven onder de Alphabet-holding is.

Onder Life Sciences vallen nu drie projecten, de slimme contactlens, Google onderzoek naar nanodeeltjes en het project Baseline, dat is gericht op het opsporen van specifieke moleculaire en genetische kenmerken waaraan de gezondheidstoestand van een mens kan worden afgeleid.

Life Sciences is feitelijk een voortzetting van het bedrijfsonderdeel Google Life Sciences. Ook de eindverantwoordelijke van deze afdeling, Andy Conrad, gaat verder als directeur van het nieuwe bedrijf.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content