Lijk valt uit de kast voor HP rond overname Autonomy

De overname van het softwarebedrijf Autonomy door technologieconcern HP, ligt die laatste zwaar op de maag. Dinsdag maakte HP bij de publicatie van zijn kwartaalresultaten bekend dat het een afwaardering van 8,8 miljard euro moet boeken wegens “ernstige onregelmatigheden” bij Autonomy.

De overname van het softwarebedrijf Autonomy door technologieconcern Hewlett-Packard, ligt die laatste zwaar op de maag. Dinsdag maakte HP bij de publicatie van zijn kwartaalresultaten bekend dat het een afwaardering van 8,8 miljard euro moet boeken wegens “ernstige onregelmatigheden” bij Autonomy.

De onregelmatigheden speelden zich naar eigen zeggen af voor de overname van Autonomy door HP. Die overname dateert van vorig jaar. HP betaalde zo’n 11 miljard dollar voor het veelbelovende softwareconcern.

Maar die overnameprijs blijkt nu veel te duur. HP zegt dinsdag dat er een foutief beeld werd geschetst van de financiële vooruitzichten.

HP boekte in het vierde kwartaal een nettoverlies van 6,85 miljard dollar, tegen een nettowinst van 239 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Analisten zijn teleurgesteld over het resultaat en wijzen op de structurele problemen bij het bedrijf: de verkoop van pc’s blijft immers dalen. HP was ooit één van de meest toonaangevende computerfabrikanten ter wereld, maar loopt nu achterop. Het bedrijf wachtte ook te lang met de ontwikkeling van mobiele en cloud-toepassingen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content