Like My Ride: bedelen om kilometers via Facebook

Per ‘like’ op Facebook één kilometer mogen rijden met een gesponsorde luxewagen; Hannes Coudenys zette een interessant social media experiment op poten.

Wie een idee heeft moet dat aan de praktijk toetsen, zo moet Hannes Coudenys (31) vast gedacht hebben toen hij Like My Ride uit de grond stampte. Het brein van deze social media manager zette op een dood moment de 103 000 op zijn kilometerteller om in Facebooklikes en een concept was geboren.

Coudenys deed een oproep aan de fabrikanten van zijn favoriete wagens om hem te voorzien van wielen. In ruil daarvoor zou hij gratis reclame genereren voor deze merken: Coundenys mag zich immers maar verplaatsen met zijn droomauto als mensen zijn project liken op Facebook. Per like een kilometer, per kilometer een verhaal.

Wij spraken met deze social media waaghals die zich momenteel moet bewijzen in een Mercedes A-klasse AMG Line.

Wat doe je allemaal om likes te krijgen? Hannes Coudenys: “Mensen lastig vallen hé! (lacht) Ik probeer het project gewoon op de radar te houden en onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Voorlopig gaat het vlot; veel mensen sharen mijn Facebookpagina en ik krijg enthousiaste reacties op Twitter.”

Zou je ooit likes kopen? Coudenys: “Dat is niet het plan. Ik vind het zelfs een beetje jammer dat ik nog niet zonder likes ben gevallen omdat ik me dan pas echt zal moeten bewijzen. Dit weekend plan ik bijvoorbeeld naar Parijs te karren en ik denk dat ik het niet helemaal terug zal halen. Op zo’n momenten wordt het Like My Ride-verhaal interessant en krijgen mensen een avontuur te lezen. Wie weet zal ik op zo’n moment wel beroep moeten doen op iets als Like My Bike of Like My Skateboard.”

Waarom is Mercedes met jou in zee gegaan? Coudenys: “Mercedes was het eerste automerk dat het concept op Twitter had gezien, dus zij hebben ook redelijk snel gereageerd. Het is sowieso wel een interessant verhaal voor hen hé: zij lenen een wagen en ik maak reclame en verzamel likes voor hen.”

In je eerste blogpost heb je enkele droomauto’s beschreven; de AMG stond daar niet tussen. Wil Mercedes nu dat je die tekst aanpast? Coudenys: “Helemaal niet. Ik heb inderdaad geen CLA gekregen maar ik denk dat ze nog even alles uit hun A-klasse campagne willen halen. Maar toch: het is een fijne auto. Ondertussen heeft ook Audi interesse getoond trouwens, dus wie weet krijg ik binnenkort wel de kans om in al mijn droomauto’s te rijden.

Wie betaalt je boetes? Coudenys: “Die moet ik jammer genoeg zelf betalen” (lacht)

(KS)

blog.clubsocial.be Like My Ride op Facebook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content