LinkedIn gaat in 2011 naar de beurs

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

LinkedIn, het sociale network voor professionals, wil dit jaar nog naar de beurs gaan.

LinkedIn, het sociale network voor professionals, wil dit jaar nog naar de beurs gaan. Dat wordt door verschillende bronnen bevestigd aan het persagentschap Reuters. Morgan Stanley, Bank of America en J.P. Morgan zijn aangesteld om de beursgang te begeleiden.

Intussen heeft een officiële woordvoerder van LinkedIn gereageerd op de berichten. “Een beursgang is één van de vele strategieën waar we momenteel aan denken”, zei de man, die zich onthield van verdere commentaar.

Internetbedrijven zoals LinkedIn, maar ook de populaire gameontwikkelaar Zynga, spelen volop met het idee om publiek te gaan omdat ze Facebook willen voorblijven, vertellen de bronnen. Idealiter moeten de aandelen van LinkedIn nog dit jaar te koop worden aangeboden.

“If Facebook went public before Linkedin, do you think anyone would pay much attention to Linkedin? You might want to surpass the beast”, klinkt het.

Facebook zelf lijkt een beursgang zo lang mogelijk voor zich uit te willen schuiven, en probeert op een uitgekookte manier aan zijn huidige informatieverplichtingen te ontsnappen. Aandelen in het bedrijf van Zuckerberg worden wel al verhandeld, maar niet op een officiële markt.

Recent nog kwam de zakenbank Goldman Sachs met een vehikel op de proppen waarlangs belangrijke klanten kunnen investeren in de netwerksite, tot grote consternatie van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content